صفحه اصلي              درباره سايت              کارگاه اينترنتي              سايت هاي مرتبط                فبک و والدين                      تماس با ما                      English 
کندوکاو فلسفي براي کودکان و نوجوانان
     

 

به نام هستي بخش

 

بشارت  بده  بندگان  مرا، آنان  كه  به  سخن [ ها] گوش  فرا مي دهند و آن  گاه  از آني  كه  بهتر است  پيروي مي كنند؛ اين  افرادند كه  خداوند هدايتشان  كرده  است  و اين  افرادند كه  خردمندانند.  (سوره  زمر/ 17و 18 )

ايران مهد تفكر، تأمل و فلسفه است. حتي بسياري از انديشمندان معتقدند كه فلسفة غرب هم با انتقال به اين ديار شكوفا شده و سپس به غرب برگشته است. احيا و ظهور مجدد رويكردي از فلسفه كه تفكر و تفلسف را دوباره به زندگي روزمره برميگرداند و به آن كاربرد مي‌بخشد، ميتواند اميد زيادي در فلاسفة ايران زمين ايجاد كند. اميد اينكه فلسفه از حالت ركود بيرون آيد و يكي از راكدترين نهادها يعني آموزش و پرورش را هم به‌كلي منقلب ساخته و به حركت و پويايي وا دارد، دل تمام متفكرين ايران را به طپش در مي‌آورد.

شور و شوقي كه اين ايده در ميان فلاسفة ايران برمي انگيزد، بي بديل است. چون فرهنگ  ايراني را ميتوان يكي از فرهنگهايي دانست كه به تفكرِ هدفمند اهميت ميدهد. قرآن، بيشتر از ساير كتابهاي مقدس و حتي مكاتب زميني، انسان را به تفكر و تأمل فرا مي‌خواند. قرآن آدمي را به تفكر و تأمل در نشانه ها و آيات دعوت ميكند و به افرادي كه به سخنان و آراي ديگران خوب گوش فرا ميدهند، در آنها تأمل ميكنند و بهترين  را انتخاب ميكنند ، بشارت ميدهد.

اگر در غرب سقراط بسان معلمي براي فلسفه كاربردي، به خاطر حقيقت به شهادت رسيده، در ايران نيز سهرودي به همين دليل براي هويدا كردن، روشن ساختن حقايق و ياد دادن تفكر، جان خود را بسان يك معلم فدا كرده‌است. او فيلسوف نور است و ميخواهد نور حقيقت را به ميان مردم آورده و به آنها هديه دهد.

ازينرو اميدواري بسياري وجود دارد كه فلسفه براي كودكان و نوجوانان (Philosophy for children)، آخرين دستاورد فلسفه كاربردي، نيز در ايران كامل تر شده و نضج يابد و نسخه‌اي مناسب تر براي جهان شرق و حتي پيشنهاد يا بديلي قوي تر در كنار نسخه هاي موجود غربي  ارئه شود. اگر پروفسور ليپمن اين قدم را در كاربردي كردن فلسفه برداشته است مطمئناً فلاسفة ايران، اگر مجال يابند، اين انديشه را پرورش خواهند داد و مدتي بعد با توجه به مباني غني فرهنگ خود، نسخة مناسب تري از آنرا ارائه  خواهند داد.

اما ما بزرگتر ها وظيفه ديگري هم داريم.بقول ويل دورانت: رفتار خوب را فقط با نشان دادن نمونه و مثال از روي شكيبايي مستمر مي توان ياد داد. اين كار سخت است و تا اندازه اي مستلزم آن است كه ما خود را از نو تربيت كنيم.

 

 

 

ده سال و اندي از تاسيس اين سايت ميگذرد و خوشحالم كه در اين مدت تا اندازه اي مورد توجه و عنايت شما قرار گرفته است. در اين مدت اين سايت به هدف اصلي اش نايل شده است. دو سه ماه وقفه‌اي که حاصل شد به جهت ورشکست شدن شرکت مربوط به هاستينگ اين سايت بود. به همين کنظورم ما هم فرصت را غنيمت شمرديم تا صفحات سايت را دوباره طراحي کنيم.

اين سايت در ابتدا علاوه بر تلاش براي علاقمند ساختن اساتيد و دانشجويان، بر آن بود که علاقمندان را باهم آشنا کند. گفتگو هايي در اين راستا از اساتيد و دانشجويان بعمل آمد و در اين سايت ارائه شد تا اينکه علاقمندان مختلف در شهرستانها همديگر را شناختند و با هم به فعاليت پرداختند.
اما هم‌اکنون که اين برنامه در ايران شناخته شده است و حتي در شهرستانهاي کوچک طرفدارن و علاقمنداني پيدا کرده است هدف ديگري براي ما مطرح ميشود. اينک علاقمندان واقعي اين برنامه بايد تمام حواسشان را جمع کنند تا مانع بيراهه رفتن اين برنامه شوند.

 

به هر حال خوشحالم كه اين سايت توانسته است براي آشنايي با برنامه ‍p4c و هماهنگي هر چه بيشتر علاقه مندان اين برنامه حضور خود را به تمام دوستداران فارسي زبان اين برنامه اعلام كند. اميد است علاقه مندان اين برنامه بتوانند هر چه سريعتر به هماهنگي لازم دست يافته و بسوي طراحي برنامه اي منسجم، عملي،  و مطابق با فرهنگ كشورمان پيش روند.

از دوستان عزيزي كه براي راه اندازي مجدد اين سايت ما را ياري كرده اند، بويژه از سرکار خانم شيوا شفائي بسيار متشكريم.

 

 

 

 

لازم به يادآوري است كه اين سايت در حال حاضر به صورت آزمايشي راه اندازي شده است و هر گونه پيشنهادي براي بهينه كردن آن، مورد استقبال قرار خواهد گرفت. براي اراية هرگونه پيشنهادي مي توانيد به ادرس زير ايميل بفرستيد: p4c.fabak@gmail.com

 

                  متشكرم

                   دکتر سعيد ناجي